Dans

Dans NTK

Bewegen op swingende muziek en tegelijk werken aan je houding en conditie.

Kan jij ook niet stil blijven zitten als je muziek hoort..? Kom dansen! Dansen is een artistieke sport en is er in allerlei soorten en maten; voor jong en oud, voor meiden en jongens! Je volgt met je lichaam het ritme en de melodie van muziek, wat veel plezier geeft en ook nog eens goed is voor je conditie. De fysieke inspanning draagt bij aan mentale ontspanning.

Voor de jongsten (vanaf 4/5 jaar) is er Algemene Dansante Vorming, waar spelenderwijs de beginselen van dans worden aangeleerd. Naarmate je ouder wordt, wordt er steeds meer gewerkt aan de technische vorming. Er worden onder andere klassieke jazzballet technieken behandeld, de basis van alle soorten dans. De oefeningen die in alle lessen worden gegeven dragen bij aan een goede houding, conditie, kracht en flexibiliteit. Naast Jazz zijn er ook lessen in o.a. Hiphop/Urban, Streetjazz en Moderne dans. Per dansstijl worden de leerlingen geschoold in de bijbehorende technieken door gecertificeerde docenten.

Hiphop/Urban: Deze stijl is vooral bekend van televisie, videoclips en shows. Over het algemeen worden er snelle en strakke passen gebruikt en tegelijkertijd gewerkt aan een groove en flow van het lichaam. Binnen deze lessen worden uitstapjes gemaakt naar substijlen als New Style, Poppin’, Lockin’, Dancehall, basis Breakdance, Tutting etc.

Streetjazz: Dit is een combinatie van Jazzdance en Streetdance. In deze lessen komen zowel de technische scholing van jazz als de snelle en strakke bewegingen van Streetdance aan bod.

Modern: Kenmerkend voor deze stijl is dat je leert een relatie te leggen tussen de vorm van bewegingen en de uitvoering hiervan. Er wordt veel aandacht besteedt aan de expressie en emotie van het dansen. In moderne dans komen verscheidene technieken samen, maar blijft de focus op de combinatie van innerlijke ervaring met beweging, tijd en ruimte.

Iedere docent geeft haar eigen draai aan de dansstijl die wordt gegeven, waardoor er ook wel eens een combinatie van meerdere stijlen wordt gemaakt. En er wordt natuurlijk aandacht besteed aan de trends en populaire dansmoves van dat moment!

Gedurende het dansjaar werk je samen met de groep en docent aan een dansstuk/choreografie die aan het einde van het jaar wordt opgevoerd tijdens een dansexpo of uitvoering. Dansen is een echte teamsport: het samen ergens naar toe werken is erg gezellig en geeft veel voldoening en energie!

Wil en kan je meer, dan bieden de jeugd-, tiener- en damesselectie de mogelijkheid om op een hoger niveau regionaal en landelijk te dansen (zie Selectie Dans).

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Er is (bijna) altijd plek voor nieuwe enthousiaste leden. Naast het huidige aanbod van sportlessen, staat NTK altijd open voor nieuwe ontwikkelingen als daar vraag naar is.