Selectie Acrobatische Gymnastiek

Selectie vanuit de Recreatieve lessen door eigen trainer.

Acrobatische Gymnastiek is een combinatie van dans, turnen en acrobatiek. Met wedstrijden doe je dit op een turnvloer van 12 bij 12 meter. Als er geen vaste vloer is worden zowel dunne als dikke matten gebruikt.

Er komen drie elementen in voor; tempo, balans en een combinatie van deze twee. Je doet je bewegingen op muziek. Je doet het niet alleen, maar in twee- ,drie- of viertallen. Het wordt zowel door jongens/mannen als meisjes/vrouwen beoefend. Kenmerken voor acrogymnastiek zijn torens bouwen, bijvoorbeeld op de handen van je partner een spreidhoeksteun maken (=balans)  en een salto maken vanaf de schouders van je partner ( =tempo). Samenwerken en vertrouwen op elkaar zijn belangrijke zaken.

NTK selectieleden doen mee aan wedstrijden. Afhankelijk van het niveau wordt deelgenomen aan wedstrijden binnen het district en/of landelijk

Vanuit de recreatieve lessen worden jaarlijks kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan de zogenaamde selectietesten. Meestal vindt dit plaats in de periode na Pasen. Aan de hand van de testen wordt bekeken in hoeverre een kind geschikt is voor deelname binnen een selectie. Als dat het geval is krijgen het kind en de ouders/verzorgers een uitnodiging om het kind te laten “proefdraaien” in de beoogde selectie.

Nog voor de grote schoolvakantie wordt dan uitsluitsel gegeven of het kind definitief binnen een selectie geplaatst kan worden. Dit is uiteraard GEEN verplichting, maar we helpen graag een kind met aanleg zich verder te ontwikkelen in onze sporten.