Selectie Dans

Dans NTK

Technische uitvoering, performen en verrassende choreografieën.

De jeugdselectie dans van NTK Apeldoorn bestaat uit jonge, talentvolle jongens en meiden  van 9-13 jaar. Door middel van een auditie (1x per jaar), kan men deelnemen aan de groep. In de jeugdselectie wordt vooral gewerkt aan een goede technische basis, uitstraling en speelse choreografieën.

De tienerselectie dans van NTK Apeldoorn bestaat uit ambitieuze, leergierige en vooral dansgrage jongens en meiden van 14-17 jaar.
In de tienerselectie wordt hard gewerkt aan technische uitvoering, performen en verrassende choreografieën. Geen enkele dansstijl wordt gemeden, alles is een uitdaging!

Deelname aan deze groep is enkel mogelijk door doorstroming vanuit de jeugdselectie. Bij hoge uitzondering kunnen er meiden van buitenaf instromen, echter nadat de leidster aan de hand van proeflessen heeft kunnen vaststellen dat de ‘auditant’ bij de selectie past qua uitstraling, niveau en doorzettingsvermogen.

De damesselectie dans van NTK Apeldoorn is voor de dansers met pit en diegenen die het beste uit zichzelf willen halen. Techniek is de basis en van hieruit wordt geëxperimenteerd met verscheidene dansstijlen. Hierdoor kan je breed blijven ontwikkelen. Deze selectie is voor dames van 18-30 jaar. Deelname is mogelijk door een jaarlijkse auditie (bij genoeg gegadigden). Deze is voor zowel dansers die vanuit de tienerselectie komen als dansers van buiten de vereniging.

Los van deze 3 dansselecties, zijn er nog 2 selectiegroepen met een aparte status, de dansgroepen intenZ en FOCUS. Deze groepen bestaan al lang en hebben een hoog niveau. Zij doen mee aan optredens, maar de frequentie is lager en de ambities liggen minder hoog dan in de damesselectie. Deze groepen hebben hun bestaansrecht in het verleden al bewezen en blijven nu bestaan naast de jongere, ambitieuzere damesselectie. De leeftijd van veel dansers in deze groepen is over het algemeen ook hoger dan van de dansers in de damesselectie. Instroom van buitenaf is in principe niet mogelijk (uitzonderingen worden door de docenten besproken).