Selectie Gymnastiek-Turnen Dames

Turnen-dames NTK

Selectie vanuit de Recreatieve lessen door eigen trainster.

NTK  kent een een bloeiende Selectie afdeling Turnen Dames. De selectie bestaat uit de volgende onderdelen:

Voorselectie Deze is bedoeld voor kinderen tm 8 jaar die talent hebben en nog te jong zijn voor veel regionale wedstrijden.

B selectie Deze is voor kinderen vanaf 8 jaar die meedoen aan wedstrijden in de 4e divisie. Zij trainen 1x 3 uur per week in Beekbergen.

A selectie  Deze selectie  is voor kinderen vanaf 8 jaar die meedoen aan wedstrijden in de 2e of 3e divisie. Zij trainen 2x 3 uur per week in Beekbergen.

Vanuit de recreatieve lessen worden jaarlijks kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan de zogenaamde selectietesten. Meestal vindt dit plaats in de periode rond Pasen.

Aan de hand van de testen wordt bekeken in hoeverre een kind geschikt is voor deelname binnen een selectie. Als dat het geval is krijgen het kind en de ouders/verzorgers een uitnodiging om het kind te laten “proefdraaien” in de beoogde selectie.

Nog voor de grote schoolvakantie wordt dan uitsluitsel gegeven of het kind definitief binnen een selectie geplaatst kan worden. Dit is uiteraard GEEN verplichting, maar we helpen graag een kind met aanleg zich verder te ontwikkelen in onze sporten.