Nieuwe coronamaatregelen, dit is hoe we het doen

De afgelopen weken hebben ook wij de ontwikkelingen omtrent corona gevolgd en vol spanning afgewacht wat er uit de volgende persconferentie zou komen. Dit was, zoals u ook zult hebben vastgesteld, niet positief.

Na de persconferentie hadden wij aanvankelijk nog de hoop dat het NOC*NSF samen met de  grootste sportbonden (waaronder ook de KNGU) nog een uitzondering zou weten te bereiken voor de amateursport. Inmiddels weten wij dat dit alleen voor de buitensport is gelukt en is ook de KNGU met de conclusie gekomen dat onze zalen alleen nog voor personen tot 18 jaar vrij toegankelijk zijn en dat iedereen van 18 jaar en ouder (leden, maar ook ouders/verzorgers) alleen nog met een geldige QR-code naar binnen mag. Omdat buiten trainen, gezien de tijd van het jaar, nu geen optie is, kunnen wij dan ook niet anders dan de maatregel volgen.

Omdat wij onze trainers niet willen belasten met deze maatregel zal het bestuur waar nodig zorgen voor controle en verzoeken wij u dringend om onze vereniging zelf tegemoet te komen door alleen met een geldige QR-code de zalen te betreden. Heeft u vragen of opmerkingen? Geeft u dit bij voorkeur dan niet aan bij de trainer, maar mail ons op secretaris@ntk-apeldoorn.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Aan ieder daarnaast het verzoek om zoveel mogelijk al omgekleed naar de lessen te komen en aan de ouders/verzorgers om buiten te blijven bij het brengen en halen, zodat het wel of niet hebben van een QR-code geen onderwerp van gesprek hoeft te zijn. Als dit voor uw kind echt geen optie is, dan graag de zaal zo snel mogelijk weer verlaten.

Verder vragen wij iedereen om net als de vorige keren om de zalen via de rechterkleedkamer te betreden en via de linker kleedkamer weer te verlaten, zoveel mogelijk anderhalve meter afstand in acht te nemen en zoals altijd om bij klachten thuis te blijven.

Wij vinden het erg moeilijk om deze beslissingen te nemen, maar hebben helaas geen andere keus. Als er controle vanuit de gemeente komt, kunnen er forse boetes opgelegd worden, die onze club zich niet kan veroorloven. Voor de zoveelste keer vragen wij dan ook om uw begrip en steun in deze lastige omstandigheden.

Ten aanzien van de contributie: wie als gevolg van het vorenstaande tijdelijk niet kan komen sporten, kan dit desgewenst via ledenadministratie@ntk-apeldoorn.nl aangeven. De contributie zal dan tijdelijk worden stopgezet. Een verhoging van de contributie gaan wij in de huidige omstandigheden ook komend jaar niet doorvoeren.

Met vriendelijke groet,

Bestuur NTK